Herfst Kajakweek

U+21B1.svg zomer kajakweek   U+21B2.svg outdoorweek hautes alpes

In de noordelijke herfstvakantie van 2020 (week 42) van 11 tot en met 16 oktober organiseert Hommes Survival & Outdoor een kajakweek op een wildwater slalombaan in Sault-Brénaz. Deze wildwater slalombaan is gelegen in een vork van rivier de Rhône. Door een waterpeil verschil in beide rivier takken is hiertussen een slalombaan gecreëerd. Door middel van een sluis is het peil op de slalombaan te reguleren. Deze week is geschikt voor iedereen die kajakken op wildwater leuk vindt, wil leren of zijn eigen vaardigheid wil trainen. De slalombaan in Sault Brenaz is zo ingericht dat er voor iedereen een uitdagend programma neergezet kan worden en iedereen kan oefenen op zijn niveau. Het wildwater niveau is ww 1, 2 en 3.

Boeken

 

 

Planning

De week bestaat uit 5 vaardagen. Deelnemers dienen aan te komen op zondagavond. Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag zal er gevaren worden. Zaterdag is de geadviseerde terugreis dag. Vrijdagavond rijden wordt afgeraden in verband met vermoeidheid.

 

Locatie

Bij de wildwater slalombaan is er de mogelijkheid om te kamperen. Hier zetten ook wij ons kamp op. Wij nemen een groepstent, tafels en banken, gasbranders en gasflessen, kook- en eetgerei mee voor iedereen. Zelf moet je denken om een tent, matje en slaapzak.

 

Route

Met le Route du Soleil via Metz, Nancy, Dijon, richting Lion. Vlak na Dijon rijdt je via de A39 richting Bourg en Bresse. Daarna de A 40 / E 62 en later A 42 en E611 richting Lyon / Amberieu en Bugey. Vanaf deze snelweg neem je de afslag nummer 8 bij Ambérieu-en-bugey en rijdt je richting Lagnieu naar het zuiden, voorbij Lagnieu naar het zuiden blijven rijden richting Porcieu-Amblagnieu. Op deze weg rijd je langs het dorp Sault Brenaz. Als je over de eerste brug gaat, ga je linksaf richting le Stade Eau Vive.

 

Kosten

De kosten voor deze kajakweek betreft materiaal en begeleiding bedraagt €350,- per persoon. Reis, verblijfkosten en toegang tot de slalombaan zijn voor eigen rekening. De kosten voor de camping en toegang tot slalombaan bedragen ongeveer €10,- per persoon per dag. De kosten voor deelname aan Via Ferrata of Canyoning op woensdag zijn €65,- per persoon.

 

Materiaal huur

Voor ervaren kajakkers die geen behoefte hebben aan begeleiding is het deze kajakweek ook mogelijk om materiaal te huren en zelfstandig te varen op de slalombaan. Materiaalhuur voor deze week bedraagt €175,-. Dit betreft een kajak, peddel, wetsuit, zwemvest, anorak, helm en spatzeil. Dit is alleen mogelijk voor afgestudeerde kajak instructeurs en ervaren kajakkers die middels een logboek aantoonbaar wildwater 3 vaardig zijn.

 

Materiaallijst

Alle specifieke materialen voor het kajakken nemen wij voor je mee. Daarnaast zorgen wij ook voor het kampement. Dit bestaat uit een grote kooktent, tafels en banken, gasflessen en branders, kookgerei, eetgerei en elektriciteit (haspels, verlichting). Zelf moet je zorgen voor een tent om in te slapen, matje, slaapzak, kleding voor zowel warme als koude omstandigheden en waterschoenen of oude sportschoenen met een stevige zool voor in de kajak. Daarnaast natuurlijk alles wat je zelf graag tijdens deze week zou willen gebruiken.

 

Verzekering

Als deelnemer van deze outdoorweek dien je een reisverzekering af te sluiten met een clausule voor risicovolle sporten. Deze verzekering zal bij een ongeval dekking geven waar een reguliere zorgverzekering vaak geen dekking voor geeft.

menu