Voorjaar Kajakweek

U+21B1.svg reizen   U+21B2.svg zomer kajakweek

Deze week vindt plaats in de Meivakantie (week 18) van 1 – 7 mei 2021. Deze week wordt georganiseerd in de vallei van de Orb in de Languedoc en is geschikt voor beginnende kajakkers zonder wildwater ervaring, ervaren kajakkers en kajak instructeurs in opleiding. Zo gaan er ook verschillende studenten van het HIS met specialisatie Outdoor & Adventure en het Alfa-college RAXS mee. We maken tijdens deze week waarschijnlijk 2 niveau groepen en differentiëren natuurlijk binnen de groep met verschillende opdrachten. Beide groepen hebben een apart programma en een eigen instructeur, maar komen elkaar geregeld tegen op het water en natuurlijk in het kamp.

Boeken

Planning (voorlopig)

De planning blijft flexibel aangezien we altijd afhankelijk zijn van waterstanden en weer. De voorlopige planning ziet er als volgt uit.

Zaterdag Aankomst dag en briefing om 20:00
Zondag Invaren rondom de camping
Maandag Bovenloop Orb vanaf Colombières-sur-Orb tot de camping
Dinsdag Onderloop Orb vanaf camping naar Ceps
Woensdag Rust dag en voor gevorderden dagje Tarn  (ww 3 – 4 (4+))
Donderdag Dagje slalombaan Réals
Vrijdag Dagje slalombaan Réals + eigenvaardigheid en instructeur vaardigheid toetsing
Zaterdag Terugreis naar Nederland
Locatie

Ons kamp is gelegen op een camping in het dorpje Tarassac. Dit kleine dorp is gelegen aan de rivier de Orb, vlak voor de Jaur daarbij instroomt. Ten noorden van dit dorp ligt de beroemde Gorges d’Heric. Een indrukwekkende kloof met hoge rotswanden, veel klimgebieden en een koel stroompje in het dal. Afwisselend aan weerszijden van dit stroompje loopt een goed behouden pad naar boven naar het dorpje Heric. Aan de rivier de Orb ten westen van Tarassac ligt camping Le Claps. Wij reserveren hier een grote plaats waar we met z’n allen staan. Wij nemen een grote groepstent, tafels, banken, gasflessen, gasbranders, kook- en eetgerei mee. Zelf moet je denken om een tent, slaapzak en (isolatie) matjes. Specifieke materialen worden benoemd in onderstaande materiaal lijst. Vanaf de camping kan er gelopen worden naar het water van de Orb naar een strand met een groot stuk stilstaand water waar gezwommen kan worden.

Materiaal

Wij zorgen voor alle materialen die je nodig hebt tijdens het kajakken zoals een kajak, peddel, wetsuit, spatzeil, anorak, helm, zwemvest en eventueel een neusklem. Zelf moet je zorgen voor schoenen in de kajak. Dit kunnen gewoon oude sportschoenen zijn met een stevige zool.

Kosten

De kosten voor de kajakweek bedragen €350,- per persoon voor begeleiding, materiaal en kamp deelname. Dit bedrag is exclusief reis en verblijfkosten. Wij bieden kortingen op het totaal bedrag wanneer je in bezit bent van een complete set materiaal en wanneer je de materialen zelf vervoert.

Verzekering

Het is verplicht om voor deze week een reisverzekering af te sluiten met risicovolle sporten. Meerdere verzekeringsmaatschappijen bieden een dergelijke clausule aan, bijvoorbeeld de reisverzekering via de NKBV.

menu