Zomer Kajakweek

U+21B1.svg voorjaar kajakweek   U+21B2.svg herfst kajakweek

In de zomer van 2021 vindt de kajakweek plaats in de Hautes Alpes in de vallei van de Durance. Deze week is gepland van 25 – 30 juli. Deze week zullen er verschillende trajecten worden gevaren in de Durance vallei, zowel op de Durance zelf als verschillende zijrivieren zoals de Guil, Guisane, Gyronde en Ubaye. Ook zal er gedeeltelijk geoefend worden op specifieke kajaktechnieken op wildwater op de slalombaan van l’Argentière-la-Bessée en St. Clément-sur-Durance. Deze week is geschikt voor sportieve en avontuurlijk ingestelde mensen vanaf 15 jaar die graag willen leren kajakken op wildwater. Dit jaar bieden wij zowel een week voor beginnende als gevorderde kajakkers.

Boeken

Planning (voorlopig)

De planning blijft flexibel aangezien we altijd afhankelijk zijn van waterstanden en weer. De voorlopige planning ziet er als volgt uit.

Zaterdag Aankomstdag en opbouw kampement
Zondag Beginners en gevorderden: Op het oefenmeertje in Argentière-la-Bessée en gevorderden ook alvast op de slalombaan (ww 2/3)
Maandag Beginners: Oefenmeertje bij Eygliers en op slalombaan Saint-Clément-sur-Durance. Gevorderden: Van Saint-Clément-sur-Durance tot Embrun (incl. Gat van de Durance) (ww 2/3)
Dinsdag Beginners: Durance traject (ww 2) + Gevorderden: Gyronde (ww 3/4).
Woensdag Rustdag.
Donderdag Beginners: Onderloop Guil (ww 2/3) en Durance (ww 2) tot Saint-Clément-sur-Durance. Gevorderden: Onderloop Guisane (ww 3/4).
Vrijdag Beginners: Durance traject (ww 2/3) met Gat van de Durance. Gevorderden: Midden Guil (ww 3/4/5) of traject op Ubaye(ww 3/4).
Vrijdagavond Gezamenlijk uit eten als afsluiting van de week.
Zaterdag Terugreis
Locatie

Het kamp wordt opgebouwd op camping Le Verger in La Roche de Rame. Dit dorp ligt in de vallei van de Durance, een lange rivier die stroomt van boven Briancon tot in de Rhône. In deze rivier zal er met name gevaren worden. Er bevinden zich meerdere zijrivieren in deze vallei die bij de Durance instromen en voeden. Zo wordt deze rivier stroomafwaarts een steeds volume rijkere rivier. Doordat er in deze vallei erg veel opties zijn voor alle wildwater niveau’s is dit een erg geschikte vallei om een kajakweek op maat aan te bieden.

Routebeschrijving

Volgt binnenkort. 

Kosten

De kosten voor deze outdoorweek betreft begeleiding en materiaal zijn €350,- per persoon. Reis en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Verzekering

Voor deelname aan deze outdoorweek is het verplicht om een reisverzekering af te sluiten met een clausule risicovolle sporten. Dit kan bijvoorbeeld via de NKBV.

menu