Adventure Race

Terug naar Clinics & Cursussen

Adventure Race (AR) is een sport waar veel survivalrun atleten ook vaak met plezier aan mee doen. Het is een verzameling van verschillende sporten zoals hardlopen, ATB-en, kajakken of kanoën en soms zelfs skeeleren en zwemmen. Tussendoor ook nog eens verschillende Special Tasks, zoals boogschieten, klimmen en samenwerkingsopdrachten. Tijdens deze disciplines moeten verschillende Check Points (CP’s) gehaald worden. Deze CP’s zijn voorzien van een middel om te bewijzen dat je hier bent geweest. Zoals bijvoorbeeld een rode knijper met een specifieke tanden combinatie. Terwijl je jezelf oriënteert door de omgeving met kaart, kaarthoekmeter en kompas moet je zorgen dat je op de goede plek uitkomt. Goed kunnen oriënteren is dus een vereiste! Hommes Survival & Outdoor verzorgt clinics in oriëntatie / adventure racing voor beginners en gevorderden. Een clinic kan bestaan uit een specifieke oriëntatie techniek waarbij meerdere check points (CP’s) gevonden moeten worden.

Geplande cursussen
Op zaterdag 1 en 15 april 2023 is een cursus van 2 middagen gepland in de basis oriëntatie vaardigheden. De cursus begint beide zaterdagen om 13:00 en zal tot 16:00 duren. Tijdens de cursus leren de deelnemers kaartlezen (stafkaart 1:25000), coördinaten intekenen met een kaarthoekmeter en azimuten schieten (zowel lopen op kompas als intekenen van een azimut). Tijdens deze cursus zullen alle praktijk delen hardlopend worden afgelegd. De kosten voor de cursus zijn €50,- per persoon (of €25,- per keer).

ACLO cursus Adventure Race
Studenten die lid zijn van de ACLO kunnen zich opgeven voor de ACLO cursus Adventure Race. Dit is een cursus van 5 lessen waarin de studenten kennis maken met verschillende oriëntatie technieken. De cursus vindt plaats in periode 4A en 4B op dinsdagavond van 19.00-20.30 uur. Opgeven voor deze cursus kan via www.aclosport.nl. Deze cursus is tijdelijk uit het assortiment gehaald.

 

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte?
Stuur een e-mail naar info@hommesoutdoor.nl.

menu