Familie outdoorweek Hautes Alpes

Terug naar Reizen

In de zomer van 2024 wordt deze week georganiseerd van zondag 4 tot en met vrijdag 9 augustus. Zaterdag 3 augustus dienen de deelnemers te arriveren en ‘avonds vindt de briefing plaats om 20:00. Deze week vindt plaats in de Franse Alpen in het berggebied Les Ecrins en de vallei van de rivier de Durance. Activiteiten zoals rotsklimmen, abseilen, hike tocht met bivak overnachting, Via Ferrata en Canyoning staan op het programma!

Reis boeken

 

Planning
De planning van de activiteiten blijft flexibel en is afhankelijk van waterstanden en het weer. De voorlopige planning is als volgt:

Zaterdag Aankomstdag en opbouw van het kamp
Zondag Rotsklimmen en abseilen
Maandag Hike tocht met bivak overnachting in het nationaal park
Dinsdag Hike tocht terug met rest van de dag rust
Woensdag Rustdag. Genoeg te zien in de omgeving.
Donderdag Via Ferrata
Vrijdag Canyoning
Vrijdagavond Gezamelijk uiteten als afsluiting van de week

Zaterdag is de aankomst dag en bouwen we het kamp op. Op zondag tot en met vrijdag staan de activiteiten gepland. Afhankelijk van het weer bepalen we welke activiteit geschikt is en op welke dag we deze doen in verband met veiligheid. Geadviseerde terugreis dag is zaterdag.

Locatie

Het kamp wordt opgebouwd op camping Le Verger in La Roche de Rame (gekozen naar wensen van de groep van afgelopen jaren). Op de camping is natuurlijk warm water, elektriciteit en WiFi aanwezig en dichtbij is een zwemmeer, restaurant en café. Wij zorgen voor een grote groepstent met tafels, banken, gasflessen en brander, kook- en eetgerei. Zelf dien je een tent, slaapzak, isolerend slaapmatje en kleding voor zowel warm als koud weer mee te nemen. Een verdere materiaallijst volgt bij het boeken van deze reis per mail.

Het dorp ligt in de valei van de Durance, een lange rivier die stroomt van boven Briancon tot in de Rhône. In deze rivier zal gekajakt en geraft worden. In meerdere kleine stroompjes, die in de Durance komen, bevinden zich mooie watervallen waarin we kunnen canyoningen. Ten westen van de Durance ligt het Parc Nationaal Des Ecrins waar we gedeeltelijk door zullen hiken. In dit park bevinden zich enorme rotspartijen en zijn meerdere indrukwekkende uitzichtpunten om heen te lopen. Dieren als gemzen, steenbokken, alpen marmotten, slangenarend en zelfs wolven komen in dit park voor. Aan de oostkant van de Durance bevindt zich het Regionale natuurpark Queyras.

Routebeschrijving
Vanaf Nederland kun je het beste via Maastricht rijden richting Luxemburg. Vanaf hier de volgende steden aanhouden; Metz, Nancy, Dijon, Lyon, Grenoble, Briancon. Na Briancon houd je de richting van Gap aan tot je langs het plaatsje Argenière-La-Bessée rijdt, vlak na dit plaatsje nader je La-Roche-de-Rame. Vlak voor het dorp kun je linksaf naar camping Le Verger. Vanaf daar kun je borden volgen tot de camping.

Kosten
De kosten voor deze week betreft begeleiding en materiaal is €320,- per persoon. Reis en verblijfkosten (camping en eten/drinken) zijn voor eigen rekening.

Verzekering
Voor deelname aan deze outdoorweek is een reisverzekering met een aanvullende clausule voor risicosporten verplicht. Een voorbeeld hiervan is Outdoor Polis van de Nederlandsche verzekerings maatschappij.

Sfeerimpressie

 

Heb je vragen over deze outdoorweek?
Stuur een e-mail naar info@hommesoutdoor.nl.

 

menu