Familie Outdoorweek Languedoc

Terug naar reizen

In de meivakantie van 2024 vindt deze outdoorweek plaats in de Languedoc in en rondom de valleien van de Orb en de Jaur. De week is gepland van 28 april – 3 mei met in totaal 4 actie dagen. De activiteiten die op het programma staan zijn Rotsklimmen en Abseilen, Canyoning, Speleologie en een Hike tocht met overnachting in een bivak in het natuurgebied! Deze week is geschikt voor sportieve en avontuurlijk ingestelde families die hun vakantie graag actief invullen.

Boeken

 

 

Planning & Activiteiten

De planning van de activiteiten blijft flexibel en is afhankelijk van waterstanden en het weer. De voorlopige planning is als volgt:

Zaterdag Aankomstdag en opbouw van het kamp
Zondag Rotsklimmen en abseilen in Gorges d’Heric
Maandag Speleologie
Dinsdag Rustdag
Woensdag Hike tocht in de omgeving door de natuur van Parc Naturel Régional du Haut-Languedoc
Donderdag Wakker worden in de natuur en hike tocht terug naar de camping
Vrijdag Canyoning
Vrijdagavond Gezamenlijk uit eten als afsluiting van de week.
Locatie

Ons kamp is gelegen op een camping in het dorpje Tarassac. Dit kleine dorp is gelegen aan de rivier de Orb, vlak voor de Jaur daarbij instroomt. Ten noorden van dit dorp ligt de beroemde Gorges d’Heric. Een indrukwekkende kloof met hoge rotswanden, veel klimgebieden en een koel stroompje in het dal. Afwisselend aan weerszijden van dit stroompje loopt een goed behouden pad naar boven naar het dorpje Heric. Aan de rivier de Orb ten westen van Tarassac ligt camping Le Claps. Wij reserveren hier een grote plaats waar we met z’n allen staan. Wij nemen een grote groepstent, tafels, banken, gasflessen, gasbranders, kook- en eetgerei mee. Zelf moet je denken om een tent, slaapzak en (isolatie) matjes. Specifieke materialen worden benoemd in onderstaande materiaal lijst. Vanaf de camping kan er gelopen worden naar het water van de Orb naar een strand met een groot stuk stilstaand water waar gezwommen kan worden.

 

Route

Route du Soleil vanaf Luxemburg. Via Metz, Nancy, Dyon naar Lyon (A31 en A6). Vanaf Lyon houd je Valence, Nimes en Montpellier aan (A7 en na Nimes A9). Vanaf Montpellier nog een klein stukje snelweg tot Beziers. Bij Beziers ga je van de tolweg af en houd je de ring van Beziers aan (D612). Bij de afslag van Corneilhan ga je van de ring af en houd je dit dorpje aan (D154). Daarna aanhouden in chronologische volgorde Murviel-Lés-Béziers, Cessenon-sur-Orb, Roquebrün, daarna steeds D14 aanhouden tot Tarassac.

Vlak voordat je Tarassac in rijdt is de afslag naar de camping naar links.

 

Kosten

De kosten voor deze outdoorweek bedragen €320,- per persoon (exclusief reis en verblijf).

 

Verzekering

Voor deelname aan deze outdoorweek is een reisverzekering met clausule voor outdoorsporten verplicht. Denk hierbij bijvoorbeeld de reisverzekering van de NKBV.

menu