Geschiedenis

Terug naar Over Hommes

 

Jesper Hommes, dé eigenaar van Hommes Survival & Outdoor, is zijn hele leven met sport bezig geweest. Hij is altijd veel actief bezig en gaat zoveel mogelijk naar buiten, de natuur in, wat zijn grote interesse is. Door deze aspecten te combineren met werken met mensen in de buitensport is de meest logische keuze geweest.
Wij zullen hieronder vertellen hoe Jesper van een mooie studie op het CIOS in Groningen tot het bedrijf Hommes Survival & Outdoor is gekomen.

CIOS
Het begon allemaal in 2002 op het CIOS in Groningen. Drie jaar lang heeft Jesper hier gestudeerd en na zijn eerste jaar heeft hij de module ‘buitensport’ gekozen welke verzorgd werd door Hans Nijbroek. Hierdoor kwam Jesper in aanraking met allerlei vormen van de buitensport: touwbanen knopen, klimmen/survivalrun, oriënteren, vlakwater kanoën en kajakken, vlotbouwen en varen, wandklimmen en nog veel meer. Deze module werd afgesloten met een survivalweek in Tsjechië bij Bohemian International Outdoorsports. Bij dit bedrijf heeft Jesper gedurende de daarop volgende zomer stage gelopen en veel gewerkt met een mobiele klimwand door heel Nederland.

Het tweede jaar koos Jesper met veel enthousiasme voor het grootprofiel buitensport waar hij lessen kreeg van Jildou Jongman. Om nog meer in de buitensport te leren en het netwerk uit te breiden, heeft Jesper zijn zomerstage bij Training en Buitensport centrum de Voshaar in Eibergen gelopen. Onder begeleiding van Raoul Kluivers heeft Jesper als instructeur en later hoofdinstructeur gewerkt. Hij heeft hier veel geleerd in voornamelijk wildwaterkajakken en coördineren van grotere outdoor sportdagen en events.

Toen brak het laatste jaar van het CIOS aan waarin Jesper besloot om zich te specialiseren in trainingsleer onder begeleiding van Marianne Vlasveld (grootprofiel buitensport), Jeroen van Os (kleinprofiel loop- en conditietrainer) en in praktijk van Boele de Wind (trainer van survivalrun vereniging 4-all in Boerakker). Nadat Jesper als trainer stage had gelopen in Boerakker is Jesper training blijven geven en zelf ook steeds fanatieker gaan trainen voor de sport survivalrun.

HIS
Na het behalen van het CIOS dilploma buitensport is Jesper ingestroomd in het tweede jaar van het HIS (voormalig ALO). Alle vakanties rondom deze opleiding bleef hij werken en zich specialiseren in de buitensport. In de herfst, winter en lente als survivaltrainer en in de zomermaanden als (hoofd)instructeur bij bedrijven als De Voshaar, B2B Adventure en Crux Outdoor Education.

Freelancer én Hommes Survival & Outdoor
Tijdens zijn vierde jaar van het HIS heeft Jesper, als leraar in opleiding, stage gelopen op het CIOS in Heerenveen samen met Rik de Vries bij profiel buitensport en profiel BOS (Buurt, Onderwijs en Sport). Daarna heeft Jesper gewerkt als vakspecialist en coach voor het groot en kleinprofiel buitensport. Hier gaf hij de opleidingmodules ‘Werken op en met touw’ (WOMT), kajakken vlakwater vaardigheid A&B, kajakken wildwater vaardigheid instructeur, oriëntatie A&B, klimvaardighedsbewijs én klimwandbegeleider.

Op 3 februari 2010 was het zo ver, Jesper schreef zich in bij de Kamer van Koophandel als eensmanszaak. Naast zijn aanstelling op het CIOS als docent ging hij als freelance survivalrun trainer en buitensport instructeur aan het werk. Werkzaamheden die hij voorheen in dienstverband of als vrijwilliger deed. Al ondernemende onstonden nieuwe ideeën en kansen welke allen terug te vinden zijn op deze website.

Samen met Wiebren Dijkstra, Nick van Aken en Rob Jansma heeft Jesper in 2010 het initiatief genomen om een survivalbaan te bouwen en een survivalvereniging te starten in de stad Groningen. Op 9 september 2010 is de survivalbaan officieel geopend en zijn de trainingen gestart.

Met veel enthousiasme wil Jesper, als hoofdtrainer, zijn passie voor onder andere de survivalrun en het kajakken met iedereen delen. Jesper geeft dan ook de meeste trainingen aan de particulieren en de studentenvereniging. Er wordt samengewerkt om de survivalrun een bekendere sport te maken in het onderwijs. Survival in het Onderwijs is de organisatie waaronder Jesper samen met Wiebren, Nick en Rob survivalactiviteiten aanbiedt aan scholen.

menu