Herfst Kajakweek

Terug naar Reizen

In de noordelijke herfstvakantie van 2024 (week 44) van 27 oktober tot en met 1 november organiseert Hommes Survivalrun & Outdoor een kajakweek op de wildwater slalombaan in Sault-Brénaz. Deze wildwater slalom is gelegen in een vork van de rivier de Rhône. Door een waterpeil verschil in beide riviertakken is hiertussen een slalombaan gecreëerd. Door middel van een sluis is het peil op de slalombaan te reguleren. Deze week is geschikt voor iedereen die kajakken op wildwater leukt vindt, wil leren of zijn eigen vaardigheid wil trainen. De slalombaan in Sault-Brénaz is zo ingericht dat er voor iedereen een uitdagend programma neegezet kan worden en iedereen kan oefenen op zijn niveau. Het wildwater niveau is ww 1, 2 en 3.

Reis boeken

 

Planning
De week bestaat uit 5 vaardagen. Deelnemers dienen aan te komen op zaterdag. Zaterdagavond om 20:00 geven wij de briefing voor deze week. Zondag, maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag zal er gevaren worden. Woensdag is een rustdag gepland. Deze dag kan er eventueel Canyoning bijgeboekt worden. We dalen dan af in Canyon Trefond Pernaz, een mooie kloof met prachtige natuur. Al lopend, afklimmend, glijdend, springend en abseilend vinden wij onze weg naar beneden.
Zaterdag is de geadviseerde terugreis dag. Vrijdagavond rijden wordt afgeraden in verband met vermoeidheid.

Locatie

Bij de wildwater slalombaan is er de mogelijkheid om te kamperen bij Espace Eau Vive. Hier zetten ook wij ons kamp op. Wij nemen een groepstent, tafels en banken, gasbranders en gasflessen, kook- en eetgerei mee voor iedereen. Zelf moet je denken om een tent, matje en slaapzak. We koken in toerbeurten voor de hele groep. Vrijdagavond gaan we afsluitend samen uit eten bij een lokaal restaurant. Om de kosten van het eten en drinken goed bij te houden, leggen we allemaal geld in of maken we meestal een “Wiebetaaldwat” aan.

Routebeschrijving
Met le Route du Soleil via Metz, Nancy, Dijon, richting Lion. Vlak na Dijon rijdt je via de A39 richting Bourg en Bresse. Daarna de A 40 / E 62 en later A 42 en E611 richting Lyon / Amberieu en Bugey. Vanaf deze snelweg neem je de afslag nummer 8 bij Ambérieu-en-bugey en rijdt je richting Lagnieu naar het zuiden, voorbij Lagnieu naar het zuiden blijven rijden richting Porcieu-Amblagnieu. Op deze weg rijd je langs het dorp Sault Brenaz. Als je over de eerste brug gaat, ga je linksaf richting le Stade Eau Vive.

Materiaal huur
Voor ervaren kajakkers die geen behoefte hebben aan begeleiding is het deze kajakweek ook mogelijk om materiaal te huren en zelfstandig te varen op de slalombaan. Materiaalhuur voor deze week bedraagt €200,-. Dit betreft een kajak, peddel, wetsuit, zwemvest, anorak, helm en spatzeil. Dit is alleen mogelijk voor afgestudeerde kajak instructeurs en ervaren kajakkers die middels een logboek aantoonbaar wildwater 3 vaardig zijn.

Materialen
Alle specifieke materialen voor het kajakken nemen wij voor je mee. Daarnaast zorgen wij ook voor het kampement. Dit bestaat uit een grote kooktent, tafels en banken, gasflessen en branders, kookgerei, eetgerei en elektriciteit (haspels, verlichting). Zelf moet je zorgen voor een tent om in te slapen, matje, slaapzak, kleding voor zowel warme als koude omstandigheden en waterschoenen of oude sportschoenen met een stevige zool voor in de kajak. Daarnaast natuurlijk alles wat je zelf graag tijdens deze week zou willen gebruiken.

Kosten
De kosten voor deze kajakweek betreft materiaal en begeleiding bedraagt €400,- per persoon. Reis, verblijfkosten en toegang tot de slalombaan zijn voor eigen rekening. Normaliter rekenen wij deze kosten af en kunnen de deelnemers dit weer bij de aanwezige instructeur afrekenen.De kosten voor de camping en toegang tot slalombaan bedragen ongeveer €10,- per persoon per dag.

De kosten voor deelname aan Canyoning op woensdag zijn €80,- per persoon.

Verzekering
Als deelnemer van deze outdoorweek dien je een reisverzekering af te sluiten met een clausule voor risicovolle sporten. Deze verzekering zal bij een ongeval dekking geven waar een reguliere zorgverzekering vaak geen dekking voor geeft.
Daarnaast raden wij een annuleringsverzekering aan. Mocht je moeten afzeggen binnen een maand van te voren, dan kunnen wij de deelname kosten niet terugboeken.

Sfeerimpressie

 

Heb je vragen over deze kajakweek?
Stuur een e-mail naar info@hommesoutdoor.nl.

menu