Visie

U+21B1.svg geschiedenis   U+21B2.svg medewerkers

Bij alle activiteiten die georganiseerd worden door Hommes Survival & Outdoor komt de visie duidelijk naar voren. Deze visie is te beschrijven met een aantal kernwoorden.

 

Maatschappelijk

Hommes Survival & Outdoor streeft met zijn activiteiten naar een plezierige en laagdrempelige kennismaking met outdoorsporten. Deelnemers motiveren om een leven lang sport te laten beoefenen is zijn doel voor iedereen. Kinderen spelen tegenwoordig te weinig buiten en bewegen te weinig. Door onze activiteiten vinden kinderen het plezier in buiten zijn en buiten sporten terug. Survivalrun jeugdtraining is hiervoor het ideale middel.

 

Differentiatie naar niveau en motief

Hommes Survival & Outdoor probeert bij alle activiteiten te differentiëren naar niveau en motief. Dit betekent dat alle activiteiten worden afgestemd naar wat iedere individuele deelnemer kan en wordt afgestemd naar zijn of haar wensen. Voor iedere deelnemers een oefening op maat waar hij of zij op dat moment het meeste van kan leren. Alle activiteiten zijn aan te bieden met inhouden naar verschillende motieven. De activiteiten kunnen allemaal afgestemd worden op de doelgroep.
Bij jeugdtrainingen geeft Jesper oefeningen op basis van een methodiek, waar ieder kind een oefening kan doen die voor hem of haar leerzaam is. Daarnaast is er ook altijd ruimte om een hindernis te kiezen die het kind juist leuk vindt. Bij volwassenen trainingen zijn er doseringen voor meerdere wedstrijdcircuits, daarnaast op andere avonden ook beginners en techniek trainingen.
Bij outdooractiviteiten in Frankrijk kiezen wij bij een erg gevarieerde groep voor een gebied waar op alle niveau’s te klimmen is of varen we een rivier zowel met een raft boot als kajaks. Desnoods splitsen we ons op in 2 groepen en bezoeken wij 2 verschillende locaties tegelijkertijd.

 

Spelenderwijs leren

Bij activiteiten waar geleerd moet worden zijn wij voorstander van spelenderwijs leren. Een kind moet eerst leuke ervaringen met een sport opdoen en plezier in de sport krijgen. Zodra een kind zijn draai heeft gevonden en zelf meer wil leren of trainen in een specifieke sport komt deze motivatie intrinsiek. Dat wil zeggen vanuit het kind zelf. Een mens moet zelf iets willen leren, voordat een mens iets geleerd kan worden.

 

Natuur

Er bestaan geen sporten waarbij je meer in de natuur sport dan de outdoor sporten. De outdoorsporten zijn stuk voor stuk geweldige sporten, maar natuurlijk nog veel mooier om deze te beoefenen in de echte natuur. Tijdens een Via Ferrata edelweiss tegenkomen, tijdens Canyoning op plekken komen waar je alleen op die manier kan komen, kajakken door rivieren in de Ecrins of een survivalrun lopen door bossen en velden in Nederland. Tijdens deze sporten maak je gebruik van de natuurlijke omgeving en dit maakt de activiteit nog mooier. Door te sporten in de natuur rust er op de deelnemers ook een grote verantwoordelijkheid om de natuur met respect te behandelen. De instructeurs van Hommes Survival & Outdoor zijn allen grote natuurliefhebbers. Dit zal ook duidelijk terugkomen in alle activiteiten die aangeboden worden in de buitenlucht. Zo behandelen wij bij vele activiteiten kort de nabije natuur, waardoor deelnemers bewust worden van natuur waar ze normaal niet bij stil staan. Daarnaast dragen wij grote zorg om gebieden net zo achter te laten als wanneer wij er kwamen.

menu