Kledingadvies

Terug naar Trainingen

Voor een beginnende survivalrunner is een regulier trainingspak met sportschoenen voldoende. Wij raden een lange broek aan in verband met schuurplekken die anders kunnen ontstaan wanneer je de hindernissen bij langs gaat.
Wanneer je vaker komt trainen en serieuzer bent met de sport survivalrun raden wij een tight en survivalschoenen aan. Hieronder wordt dit per kledingstuk uitgelegd.

Tight
Een tight is een broek die volledig aansluit en niet in de weg zit bij de hindernissen. Links is een foto van een tight te zien. Je kunt kiezen uit een dunne tight voor het warmere weer een een dikkere tight voor de winter. De tight van Hommes Survival & Outdoor kun je bestellen via www.allsur5.nl. De clubcode van onze club is ‘groningen050’.
 
Schoenen
De bekendste merken schoenen voor de survivalrun en trailrunning zijn ‘Salomon’ en ‘Inov-8’. Bij het kopen van schoenen is het verstandig om erop te letten of je grip hebt met de schoenen. De grip zorgt ervoor dat je niet uit de hindernissen glijdt. Salomon schoenen hebben zolen die geschikt zijn voor maximale grip op elk soort ondergrond, zoals een modderig wegdek. Inov-8 schoenen hebben zolen die geschikt zijn voor de meest veeleisende, avontuurlijke en beestachtige terreinen. De schoenen kun je bestellen bij www.allsur5.nl.
Shirt
Voor het warmere weer is een sportshirt met korte mouwen voldoende. Voor de winter raden wij aan om alleen een thermoshirt onder je sportshirt te dragen. Tijdens het sporten blijf je warm en is een thermoshirt voldoende. Een sport- en thermoshirt is in bijna elke winkel te koop.
Trui
Hommes Survival & Outdoor biedt een eigen trui aan. Deze houd je voor, tijdens en na de training warm en is aan te schaffen bij www.allsur5.nl.

menu