Outdoorweek Hautes Alpes

Terug naar Reizen

In de zomer van 2024 wordt deze week georganiseerd in de eerste week van de noordelijke bouwvak van 28 juli tot en met 2 augustus. Deze week vindt plaats in de Franse Alpen in het berggebied Les Ecrins en de vallei van de rivier de Durance. De activiteiten die op het programma staan zijn rotsklimmen en abseilen, vlak- en wildwater kajakken, hike tocht met bivak overnachting, Via Ferrata en Canyoning!

Reis boeken

 

Planning
De planning van de activiteiten blijft flexibel en is afhankelijk van waterstanden en het weer. De voorlopige planning is als volgt:

Zaterdag Aankomstdag en opbouw van het kamp
Zondag Vlak- en wildwater kajakken
Maandag Rotsklimmen en abseilen
Dinsdag Hike tocht met bivak overnachting in het nationaal park
Woensdag Hike tocht terug en rest van de dag rust
Donderdag Via Ferrata
Vrijdag Canyoning
Vrijdagavond Gezamelijk uiteten als afsluiting van de week

Zaterdag is de aankomstdag en bouwen we het kamp op. Op zondag tot en met vrijdag staan de activiteiten gepland. Afhankelijk van het weer bepalen we welke activiteit geschikt is en op welke dag we deze doen in verband met veiligheid. Geadviseerde terugreis dag is zaterdag 7 augustus.

Locatie

Het kamp wordt opgebouwd op camping Le Verger in La Roch de Rame (gekozen naar wensen van de groep van afgelopen jaren). Deze camping is gelegen naast een klein dorp aan de rivier de Durance. Deze rivier stroom van boven Briancon tot in de Rhône. Op de camping is natuurlijk warm water, elektriciteit en WiFi aanwezig en dichtbij is een zwemmeer, restaurant en café. Wij zorgen voor een grote groepstent met tafels, banken, gasflessen en brander, kook- en eetgerei. Zelf dien je een tent, slaapzak, isolerend slaapmatje en kleding voor zowel warm als koud weer mee te nemen. Een verdere materiaallijst volgt bij het boeken van deze reis per mail.

In de Durance zullen we gaan kajakken. In meerdere kleine stroompjes die in de Durance komen bevinden zich mooie watervallen waarin we kunnen canyoningen. Ten westen van de Durance ligt het Parc Nationaal Des Ecrins waar we gedeeltelijk door zullen hiken. In dit park bevinden zich enorme rotspartijen en zijn meerdere indrukwekkende uitzichtpunten om heen te lopen. Dieren als gemzen, steenbokken, alpen marmotten, slangenarend en zelfs wolven komen in dit park voor. Aan de oostkant van de Durance bevindt zich het Regionale natuurpark Queyras.

Routebeschrijving
Vanaf Nederland kun je het beste via Maastricht rijden richting Luxemburg. Vanaf hier de volgende steden aanhouden; Metz, Nancy, Dijon, Lyon, Grenoble, Briancon. Na Briancon houd je de richting van Gap aan tot je langs het plaatsje Argenière-La-Bessée rijdt, vlak na dit plaatsje nader je La-Roche-de-Rame. Vlak voor het dorp kun je linksaf naar camping Le Verger. Vanaf daar kun je borden volgen tot de camping.

Kosten
De kosten voor deze week betreft begeleiding en materiaal is €400,- per persoon. Reis en verblijfkosten (camping en eten/drinken) zijn voor eigen rekening.

Verzekering
Voor deelname aan deze outdoorweek is een reisverzekering met een aanvullende clausule voor risicosporten verplicht. Een voorbeeld hiervan is de reisverzekering van de NKBV.
Daarnaast raden wij een annuleringsverzekering aan. Mocht je moeten afzeggen binnen een maand van te voren, dan kunnen wij de deelname kosten niet terugboeken.

Sfeerimpressie

 

Heb je vragen over deze outdoorweek?
Stuur een e-mail naar info@hommesoutdoor.nl.

menu