Outdoorweek Languedoc

Terug naar reizen

 

In de meivakantie van 2023, van 30 april tot 5 mei, wordt deze outdoorweek georganiseerd. De week vindt plaats in de Languedoc in het berggebied Le Caroux, de Gorges d’Heric en de valleien van de rivieren de Jaur en de Orb. De activiteiten die op het programma staan zijn Rotsklimmen en Abseilen, Kajakken, Canyoningen, Speleologie en een Hike tocht met overnachting!

Boeken

 

outdoorweeklanguedoc

 

Planning & Activiteiten

De planning van de activiteiten blijft flexibel en is afhankelijk van waterstanden en het weer. De voorlopige planning is als volgt:

Zaterdag Aankomstdag, opbouw van het kamp en briefing
Zondag Rotsklimmen en Abseilen
Maandag Vlak- en Wildater kajakken
Dinsdag Hike tocht door het Parc Naturel du Haut-Languedoc met overnachting in een bivak in het natuurgebied
Woensdag  Hike tocht terug en rest van de dag rustdag
Donderdag Speleologie
Vrijdag Canyoning
Vrijdagavond Uit eten en bonte avond

 

Locatie

Ons kamp is gelegen op een camping in het dorpje Tarassac. Dit kleine dorp is gelegen aan de rivier de Orb, vlak voor de Jaur daarbij instroomt. Ten noorden van dit dorp ligt de beroemde Gorges d’Heric. Een indrukwekkende kloof met hoge rotswanden, veel klimgebieden en een koel stroompje in het dal. Afwisselend aan weerszijden van dit stroompje loopt een goed behouden pad naar boven naar het dorpje Heric. Aan de rivier de Orb ten westen van Tarassac ligt camping Le Claps. Wij reserveren hier een grote plaats waar we met z’n allen staan. Wij nemen een grote groepstent, tafels, banken, gasflessen, gasbranders, kook- en eetgerei mee. Zelf moet je denken om een tent, slaapzak en (isolatie) matjes. Specifieke materialen worden benoemd in onderstaande materiaal lijst. Vanaf de camping kan er gelopen worden naar het water van de Orb naar een strand met een groot stuk stilstaand water waar gezwommen kan worden.

 

Route

Route du Soleil vanaf Luxemburg. Via Metz, Nancy, Dyon naar Lyon (A31 en A6). Vanaf Lyon houd je Valence, Nimes en Montpellier aan (A7 en na Nimes A9). Vanaf Montpellier nog een klein stukje snelweg tot Beziers. Bij Beziers ga je van de tolweg af en houd je de ring van Beziers aan (D612). Bij de afslag van Corneilhan ga je van de ring af en houd je dit dorpje aan (D154). Daarna aanhouden in chronologische volgorde Murviel-Lés-Béziers, Cessenon-sur-Orb, Roquebrün, daarna steeds D14 aanhouden tot Tarassac. Vlak voordat je Tarassac in rijdt is de afslag naar de camping naar links.

 

Kosten

De kosten voor deze outdoorweek bedragen €400,- per persoon (exclusief reis en verblijf).

 

Verzekering

Voor deelname aan deze outdoorweek is een reisverzekering met clausule voor outdoorsporten verplicht. Denk hierbij bijvoorbeeld de reisverzekering van de NKBV.

menu