Familie Outdoorweek Hautes Alpes

U+21B1.svg outdoorweek hautes alpes   U+21B2.svg outdoorweek languedoc

In de zomer van 2021 wordt deze week georganiseerd van zondag 8 tot en met vrijdag 13 augustus. Deze week vindt plaats in de Franse Alpen in het berggebied Les Ecrins en de vallei van de rivier de Durance. De activiteiten die op het programma staan zijn Rotsklimmen en Abseilen, Hike tocht met bivak overnachting, Via Ferrata en Canyoning!

Boeken

 

via-ferata-gorges-de-durance-deel-2-custom

Planning

De planning van de activiteiten blijft flexibel en is afhankelijk van waterstanden en het weer. De voorlopige planning is als volgt:

Zaterdag Aankomstdag en opbouw van het kamp
Zondag Rotsklimmen en Abseilen
Maandag Hike met bivak overnachting in het nationaal park
Dinsdag Hike tocht terug en rest van de dag rust
Woensdag Rustdag. Genoeg te zien in de omgeving.
Donderdag Via Ferrata
Vrijdag Canyoning
Vrijdagavond Gezamenlijk uit eten als afsluiting van de week.

Zaterdag is de aankomst dag en bouwen we het kamp op. Op maandag tot en met vrijdag staan de activiteiten gepland. Afhankelijk van het weer bepalen we welke activiteit geschikt is en op welke dag we deze doen in verband met veiligheid. Geadviseerde terugreis dag is zaterdag 11 augustus.

 

Locatie

Het kamp wordt opgebouwd op camping Le Verger in La Roche de Rame. Een camping gekozen naar wensen van de groep van afgelopen jaren. Dichtbij een zwemmeer en restaurant en café. Dit dorp ligt in de vallei van de Durance, een lange rivier die stroomt van boven Briancon tot in de Rhône. In deze rivier zal er gekajakt en geraft worden. In meerdere kleine stroompjes die in de Durance komen bevinden zich mooie watervallen waarin we kunnen canyoningen. Ten westen van de Durance ligt het Parc Nationaal Des Ecrins. Een mooi nationaal park waar we gedeeltelijk door zullen hiken. In dit park bevinden zich enorme rotspartijen en zijn meerdere indrukwekkende uitzichtpunten om heen te lopen. Dieren als gemzen, steenbokken, alpen marmotten, slangenarend en zelfs wolven komen in dit park voor. Aan de oostkant van de Durance bevind zich het Regionale natuurpark Queyras.

 

Routebeschrijving

Vanaf Nederland kun je het beste via Maastricht rijden richting Luxemburg. Vanaf hier de volgende steden aanhouden; Metz, Nancy, Dijon, Lyon, Grenoble, Briancon. Na Briancon houd je de richting van Gap aan tot je langs het plaatsje Argenière-La-Bessée rijdt, vlak na dit plaatsje nader je La-Roche-de-Rame. Vlak voor het dorp kun je linksaf naar camping Le Verger. Vanaf daar kun je borden volgen tot de camping.

 

Kosten

De kosten voor deze week betreft begeleiding en materiaal is €280,- per persoon. Reis en verblijfkosten (camping en eten/drinken) zijn voor eigen rekening.

 

Verzekering

Voor deelname aan deze outdoorweek is een reisverzekering met een aanvullende clausule voor risicosporten verplicht. Een voorbeeld hiervan is Outdoor Polis van de Nederlandsche verzekerings maatschappij.

menu