Survivalrun Wedstrijd

Terug naar Trainingen

Tijdens de Survivalrun wedstrijd trainingen krijgen de deelnemers een dosering op basis van een periodiseringsplan. Deze dosering is betreft omvang vooral afhankelijk van het circuit of de beoogde wedstrijdafstand waar de deelnemers naar toe trainen. Er wordt hierbij gedifferentieerd tussen JSR A, BSR, KSR, MSR en LSR. Niet iedereen traint dus even lang. Betreft intensiteit verschilt het per individu. Na de uitleg van de training gaan de deelnemers zelfstandig aan de slag. In het periodiseringsplan plannen we meerdere piekmomenten per jaar met verschillende trainingscycli. De indeling van de cycli varieert per jaar, mede door de wisselende ONK’s. We richten de piekmomenten op Survivalruns die relatief in de buurt liggen en waar de meeste wedstrijd circuits gelopen kunnen worden, zodat de piekmomenten waardevol zijn voor zoveel mogelijk leden. Elke cyclus bestaat uit een algemene voorbereidingsperiode (AVP), specifieke voorbereidingsperiode (SVP) en een wedstrijdperiode (WP). Vervolgens na een cyclus 1 of 2 weken de overgangsperiode (OP). Van de AVP naar de SVP worden de trainingen steeds specifieker en intensiever, maar minder lang. In de Agenda kun je alle actuele informatie vinden betreft de trainingen en tijden.

Lid worden

 

Tijden
Maandag 19.00-21.00 Survivalbaan Zernike

Woensdag 19.00-21.00 Survivalbaan Zernike & Survivalbaan Euroborg

Donderdag 19.00-21.00 Survivalbaan Zernike

Zaterdag 13.00-15.00 Survivalbaan Zernike


Algemene voorbereidingsperiode (AVP)
De AVP bestaat uit veel duurtrainingen. Dit zijn lange trainingen waarbij telkens op een rustig tempo wordt getraind. Alle hindernissen worden op techniek en efficiëntie uitgevoerd waarbij we ook invulling geven met algemene kracht oefeningen en kracht oefeningen op eigen lichaamsgewicht.

Specifieke voorbereidingsperiode (SVP)
De SVP bestaat uit veel tempo en intervaltrainingen en ten opzichte van de AVP uit meer combinatie hindernissen met minder rust. Verzuring zal voorkomen, maar met het tempo lopen bereik je dat jouw lichaam beter in staat is om sneller energie te leveren. Je verhoogt uiteindelijk het tempo dat je lang vol kan houden in de wedstrijd. De eerste helft van de SVP zijn de loop- en hindernistraining opgesplitst. De tweede helft wordt in combinatie getraind waarbij om en om een tempo gelopen wordt en een aantal hindernissen worden geklommen. In deze periode wordt ook veel aandacht besteed aan special tasks die bij survivalrun kunnen voorkomen, zoals houthakken, kanoën/kajakken, boogschieten, lastlopen, etc.

Wedstrijdperiode (WP)
De WP bestaat uit zo specifiek mogelijke trainingen en afhankelijk van de wedstrijden die ieder individu loopt uit een tapering-off: een rust periode voor de beoogde wedstrijd. De trainingen zijn vaak hardlopen en hinderniscombinaties in dezelfde dosering als een wedstrijd. De organisatie is vaak een sterloop: een schema afwerken waarbij loopopdrachten, hindernissen en special tasks staan beschreven.

Overgangsperiode (OP)
De OP is een relatieve rust periode na een periodiseringscyclus waarbij recreatief, rustig en kort getraind wordt. Deze periode dient als overgang naar de volgende cyclus. Meestal duurt deze rustperiode 2 á 3 weken. In de zomer is deze periode langer.

 

Langskomen voor een proefles of om te kijken of survivalrun iets voor jou is?
Stuur een e-mail voor afspraak naar info@hommesoutdoor.nl.

menu