Visie

Terug naar Over Hommes

Maatschappelijk
Hommes Survival & Outdoor streeft met zijn activiteiten naar een plezierige en laagdrempelige kennismaking met de outdoorsporten. Deenemers motiveren om een leven lang sport te laten beoefenen is zijn doel voor iedereen. Kinderen spelen tegenwoordig te weinig buiten en bewegen te weinig. Door onze activiteiten vinden kinderen het plezier in het buiten zijn en buiten sporten terug. Survivalrun jeugdtraining is hiervoor het ideale middel.

Differentiatie naar niveau en motief
Hommes Survival & Outdoor probeert bij alle activiteiten te differentiëren naar niveau en motief. Dit betekent dat alle activiteiten worden afgestemd naar wat iedere individuele deelnemer kan en wordt afgestemd naar zijn of haar wensen. De activiteiten worden op maat gemaakt voor elk individu en elke groep.

Bij jeugdtrainingen geven wij oefeningen op basis van een methodiek, waar ieder kind een oefening kan doen die voor hem of haar leerzaam is. Ook is altijd ruimte om een hindernis te kiezen die het kind juist leuk vindt. Bij volwassenen trainingen zijn er doseringen voor meerdere wedstrijdcircuits, maar ook zijn er beginners- en techniektrainingen.

Bij outdooractiviteiten in Frankrijk kiezen wij bij een erg gevarieerde groep voor een gebied waar op alle niveaus te klimmen is of varen we zowel met een raft boot als kajaks. Desnoods splitsen we ons op in twee groepen en bezoeken wij twee verschillende locaties tegelijkertijd.

Spelenderwijs leren
Bij activiteiten waar geleerd moet worden zijn wij voorstander van spelenderwijs leren. Een kind moet eerst leuke ervaringen met een sport opdoen en plezier in de sport krijgen. Zodra een kind zijn draai heeft gevonden en zelf meer wil leren of trainen in een specifieke sport komt deze motivatie intrinsiek. Dat wil zeggen vanuit het kind zelf. Een mens moet zelf iets willen leren, voordat een mens iets geleerd kan worden.

Natuur
Er bestaan geen sporten waarbij je meer in de natuur sport dan de outdoor sporten. Dit zijn stuk voor stuk geweldige sporten, maar natuurlijk nog veel mooier om deze te beoefenen in de echte natuur. Tijdens een Via Ferrata edelweiss tegenkomen, tijdens Canyoning op plekken komen waar je alleen op die manier kan komen, kajakken door rivieren in de Ecrins of een survivalrun lopen door bossen en velden in Nederland. Je maakt gebruik van de natuurlijke omgeving waardoor je ook een grote verantwoordelijkheid hebt om de natuur met respect te behandelen. Wij zijn allen grote natuurliefhebbers en dit zal duidelijk terugkomen in alle activiteiten die wij aanbieden. Zo behandelen wij bij vele activiteien kort de nabije natuur waardoor deelnemers bewust worden van natuurlijk waar ze normaal niet bij stil staan. Daarnaast dragen wij grote zorg om gebieden net zo achter te laten als wanneer wij er kwamen.

menu