Voorjaar Kajakweek

Terug naar Reizen

Deze week vindt plaats in de Meivakantie van 28 april tot en met 3 mei 2024 en wordt georganiseerd in de vallei van de Orb in Languedoc. De voorjaar kajakweek is geschikt voor beginnende kajakkers zonder wildwater ervaring, ervaren kajakkers en kajak instructeurs in opleiding. Zo gaan er ook verschillende studenten van het HIS met specialisatie Outdoor & Adventure en het Alfa-college RAXS mee. We maken tijdens deze week waarschijnlijk twee niveau groepen en differentiëren binnen de groep met verschillende opdrachten. Beide groepen hebben een apart programma met eigen instructeur, maar komen elkaar geregeld tegen op het water en natuurlijk in het kamp.

Reis boeken

 

Planning
De planning blijft flexibel aangezien we altijd afhankelijk zijn van waterstanden en het weer. De voorlopige planning ziet er als volgt uit:

Zaterdag Aankomstdag en briefing om 20.00 uur
Zondag Invaren rondom de camping
Maandag Bovenloop Orb vanaf Colombières-sur-Orb tot de camping
Dinsdag Onderloop Orb vanaf camping naar Ceps
Woensdag Rust dag
Donderdag Dagje slalombaan Réals
Vrijdag Invulling volgt. Jaur, nogmaals Réals + eigenvaardigheid en instructeur vaardigheid toetsing
Zaterdag Terugreis naar Nederland

Locatie

Ons kamp is ten westen van het dorpje Tarassac, aan de rivier de Orb, gelegen op de camping Municipal Le Claps. Dit kleine dorp is gelegen aan de rivier de Orb, vlak voor de Jaur daarbij instroomt. Ten noorden van dit dorp ligt de beroemde Gorges d’Heric. Dit is een indrukwekkende kloof met hoge rotswanden, veel klimgebieden en een koel stroompje in het dal. Afwisselend van dit stroompje loopt een goed behouden pad naar boven naar het dorpje Heric.

Op de camping reserveren wij een grote plaats waar we met z’n allen staan. Wij nemen een grote groepstent, tafels, banken, gasflessen, gasbrander, kook- en eetgerei mee. Zelf moet je denken om een tent, slaapzak en (isolatie) matjes. Specifieke materialen worden benoemd in onderstaande materiaallijst. Vanaf de camping kan gelopen worden naar het water van de Orb naar een strand met een groot stuk stilstaand water waar gezwommen kan worden.

Materialen
Wij zorgen voor alle materialen die je nodig hebt tijdens het kajakken zoals een kajak, peddel, wetsuit, spatzeil, anorak, helm, zwemvest en eventueel een neusklem. Zelf moet je zorgen voor schoenen in de kajak. Dit kunnen gewoon oude sportschoenen zijn met een stevige zool.

Kosten
De kosten voor de kajakweek bedragen €400,- per persoon voor begeleiding, materiaal en kampdeelname. Dit bedrag is exclusief reis en verblijfkosten (camping, eten en drinken). Wij bieden kortingen op het totaal bedrag wanneer je in bezit bent van een complete set materiaal en wanneer je de materialen zelf vervoert.

Verzekering
Het is verplicht om voor deze week een reisverzekering af te sluiten met risicovolle sporten. Meerdere verzekeringsmaatschappijen bieden een dergelijke clausule aan, bijvoorbeeld de reisverzekering via de NKBV.
Daarnaast raden wij een annuleringsverzekering aan. Mocht je moeten afzeggen binnen een maand van te voren, dan kunnen wij de deelname kosten niet terugboeken.

Sfeerimpressie

 

Heb je vragen over deze kajakweek?
Stuur een e-mail naar info@hommesoutdoor.nl.

menu