Zomer Kajakweek Gevorderden

Terug naar reizen

In de zomer van 2022 vindt de kajakweek plaats in de Hautes Alpes in de vallei van de Durance. Deze week is gepland buiten de noordelijke bouwvak van 10-15 juli waarbij verschillende trajecten worden gevaren in de Durance vallei. Dit is zowel op de Durance zelf als verschillende zijrivieren zoals de Guil, Guisane, Gyronde en Ubaye. Ook zal gedeeltelijk geoefend worden op specifieke kajaktechnieken op wildwater op de slalombaan van l’Argentière-la-Bessée en St. Clément-sur-Durance. Deze week is geschikt voor sportieve en avontuurlijk ingestelde mensen vanaf 15 jaar die graag willen leren kajakken op wildwater. Het wildwater niveau is ww 2, 3 en 4 (5).

Planning (voorlopig)
De planning blijft flexibel aangezien we altijd afhankelijk zijn van waterstanden en het weer. De voorlopige planning ziet er als volgt uit:

Zaterdag Aankomstdag en opbouw kampement
Zondag Slalombaan Argentière-la-Bessée of Saint-Clement-sur-Durance (ww 2/3)
Maandag Van Saint-Clément-sur-Durance tot Embrun (incl. Gat van de Durance) (ww 2/3)
Dinsdag Onderloop Guisane (ww 3/4) van Chantemerle naar Briancon (eventueel bovenloop vooraf)
Woensdag Rustdag.
Donderdag Gyr / Onde en Gyronde (ww 3/4/5) of traject op Ubaye (ww 3/4)
Vrijdag  Midden Guil (ww 3/4/5) of traject op Ubaye (ww 3/4)
Vrijdagavond Gezamenlijk uit eten als afsluiting van de week
Zaterdag Terugreis

Locatie

Het kamp wordt opgebouwd op camping Le Verger in La Roche de Rame. Dit dorp ligt in de vallei van de Durance, een lange rivier die stroomt van boven Briancon tot in de Rhône. In deze rivier zal er met name gevaren worden. Er bevinden zich meerdere zijrivieren in deze vallei die bij de Durance instromen en voeden. Zo wordt deze rivier stroomafwaarts een steeds volume rijkere rivier. Doordat er in deze vallei erg veel opties zijn voor alle wildwater niveau’s is dit een erg geschikte vallei om een kajakweek op maat aan te bieden.

Routebeschrijving

Volgt binnenkort. 

Kosten

De kosten voor deze outdoorweek betreft begeleiding en materiaal zijn €400,- per persoon. Reis en verblijfkosten (camping, eten en drinken) zijn voor eigen rekening. Wij bieden een korting wanneer je zelf een complete CE gekeurde materiaal set hebt en wanneer je deze ook zelf vervoert naar Frankrijk en terug.

Verzekering

Voor deelname aan deze outdoorweek is het verplicht om een reisverzekering af te sluiten met een clausule risicovolle sporten. Dit kan bijvoorbeeld via de NKBV.

Sfeer impressie

menu