Zomer Kajakweek

Terug naar Reizen

In de zomer van 2021 vindt de kajakweek plaats in de Hautes Alpes in de vallei van de Durance. Deze week is gepland buiten de noordelijke bouwvak van 25-30 juli waarbij verschillende trajecten worden gevaren in de Durance vellei. Dit is zowel op de Durance zelf als verschillende zijrivieren zoals de Guil, Guisane, Gyronde en Ubaye. Ook zal gedeeltelijk geoefend worden op specifieke kajaktechnieken op wildwater op de slalombaan van l’Argentière-la-Bessée en St. Clément-sur-Durance. Deze week is geschikt voor sportieve en avontuurlijk ingestelde mensen vanaf 15 jaar die graag willen leren kajakken op wildwater. Het wildwater niveau is ww 2, 3 en 4. Dit jaar bieden wij zowel een week voor beginnende als gevorderde kajakkers.

Reis boeken

 

Planning
De planning blijft flexibel aangezien we altijd afhankelijk zijn van waterstanden en het weer. De voorlopige planning ziet er als volgt uit:

Beginners Gevorderden
Zaterdag Aankomstdag en opbouw kampement Aankomstdag en opbouw kampement
Zondag Oefenmeertje in Argentière-la-Bessée Oefenmeertje Argentière-la-Bessée + slalombaan (ww 2/3)
Maandag Oefenmeertje bij Eygliers en slalombaan Saint-Clément-sur-Durance van Saint-Clément-sur-Durance tot Embrun (incl. Gat van Durance (ww 2/3))
Dinsdag Durance traject (ww 2) Gyronde (ww 3/4)
Woensdag Rustdag Rustdag
Donderdag Onderloop Guil (ww 2/3) en Durance (ww 2) tot Saint-Clément-sur-Durance Onderloop Guisane (ww 3/4)
Vrijdag Durance traject (ww 2/3) met Gat van Durance Midden Guil (ww 3/4/5) of traject op Ubaye (ww 3/4)
Vrijdagavond Gezamelijk uiteten als afsluiting Gezamelijk uiteten als afsluiting
Zaterdag Terugreis naar Nederland Terugreis naar Nederland

Locatie

Het kamp wordt opgebouwd op camping Le Verger in La Roche de Rame. Dit dorp ligt in de vallei van de Durance, een lange rivier die stroomt van boven Briancon tot in de Rhône. In deze rivier zal er met name gevaren worden. Er bevinden zich meerdere zijrivieren in deze vallei die bij de Durance instromen en voeden. Zo wordt deze rivier stroomafwaarts een steeds volume rijkere rivier. Doordat er in deze vallei erg veel opties zijn voor alle wildwater niveau’s is dit een erg geschikte vallei om een kajakweek op maat aan te bieden.Wij nemen een groepstent, tafels en banken, gasbranders en gasflessen, kook- en eetgerei mee voor iedereen. Zelf moet je denken om een tent, matje en slaapzak.

Materialen
Wij zorgen voor alle materialen die je nodig hebt tijdens het kajakken zoals een kajak, peddel, wetsuit, spatzeil, anorak, helm, zwemvest en eventueel een neusklem. Zelf moet je zorgen voor schoenen in de kajak. Dit kunnen gewoon oude sportschoenen zijn met een stevige zool.

Kosten
De kosten voor deze outdoorweek betreft begeleiding en materiaal zijn €350,- per persoon. Reis en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Verzekering
Voor deelname aan deze outdoorweek is het verplicht om een reisverzekering af te sluiten met een clausule risicovolle sporten. Dit kan bijvoorbeeld via de NKBV.

Sfeerimpressie

Heb je vragen over deze kajakweek?
Stuur een e-mail naar info@hommesoutdoor.nl.

menu